Lax i paket med salviasmör och sommargrönt
Fisk i paket är latmaskens bästa vän. Maten sköter sig själv, medan du kan sitta och sippa på ett glas vin och bara vänta.
4 portionsbitar lax eller
1 stor bit à cirka 600 g
50 g rumsvarmt smör
2–3 msk hackad salvia
1 citron, skal + 1 msk saft
flingsalt
nymalen svartpeppar
500 g kokt nypotatis
1 knippa färsklök, tunt skivad
1 knippa sparris, i bitar
50 g sockerärter
1 knippa rädisor, i bitar
Sätt ugnen på 175 grader eller gör i ordning grillen. Lägg ut fyra dubbla ark aluminiumfolie (eller ett stort om du gör hel bit) på en långpanna eller i en stor form.
Rör ihop smör, salvia, citronskal och citronsaft. Salta och peppra.
Skala och skiva den kokta potatisen och fördela på aluminiumfolien.
Placera laxen ovanpå potatisen och klicka på kryddsmör. Strö över knipplöken och toppa med sparris, sockerärter och rädisor.
Förslut fiskpaketet ordentligt. Stek i ugn 15–20 minuter eller lägg på grillen vid sidan om kolen (indirekt grillning) cirka 10–15 minuter.
För 4 personer 30 minuter