Fetaflarn med kronärtskockor
För 4 personer
150 g fetaost
3/4 dl vispgrädde
nymalen svartpeppar
1 rulle smördeg, 250 g
1 burk kronärtskockshjärtan i olja, ca 250 g
lite chiliflakes
1 ägg, uppvispat
Mixa hälften av fetaosten och grädden. Peppra. Rulla ut smördegen och skåra den lite lätt. Bred på fetablandningen, men spara en kant runtom. Låt kronärtskockorna rinna av och fördela dem ovanpå fetablandningen. Strö över chiliflakes och resterande fetaost. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare cirka 10 minuter eller tills ytan får fin färg och allt är genomgräddat.
Tips! En annan variant är att grädda enbart med hela mängden fetaoströra. Låt svalna nästan helt. Lägg sedan på rökt lax, hackad dill och strimlad salladslök.