Sommarsallad med skinka och fetaost
För 4 personer
500 g rökt skinka
150 g fetaost
1 huvud isbergssallad
1 påse blandade salladsblad, ca 150 g
1 litet tråg körsbärstomater, ca 200 g
1 gurka
några kvistar persilja
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk senap av Dijontyp
salt och vitpeppar
Att äta till:
bröd
Vispa samman dressingen av crème fraiche och majonnäs smaksatt med vitvinsvinäger och fransk senap. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och riv isbergssalladen. Blanda med färdig salladsblandning. Skölj och dela körsbärstomaterna i halvor och skär gurkan i ganska stora bitar.
Skär skinkan i bitar med en dryg centimeters sida. Skär fetaosten i ungefär lika stora bitar. Blanda bitarna med grönsakerna och lägg upp i djupa tallrikar. Toppa med persilja och bjud dressing och gott bröd till.