Biff med bönor, nudlar och teriyakisås
För 4 personer
600 g lövbiff
250 g tunna haricots verts
1 normalstor morot
200 g torkade äggnudlar
rapsolja
1 krm grovmald svartpeppar
Till såsen:
1 dl japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
3 msk socker
1 dl vatten
1/2 msk vegetarisk buljong i pulverform
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
Blanda soja, vinäger, socker, vatten och buljongpulver i en kastrull. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen 4-5 minuter.
Skär lövbiffarna i knappt centimeterbreda strimlor. Skala och skär morötterna i 3 millimeter breda skivor på längden. Strimla sedan ned morotsskivorna till smala stavar.
Koka upp vatten. Lägg i haricots verts och morotsstrimlor. Koka upp igen och lägg i äggnudlarna. Dra kastrullen från värmen och låt dra 3 minuter. Tippa upp grönsaker och nudlar i durkslag och spola allt med kallt vatten.
Hetta upp en stor stekpanna. Stek köttstrimlorna någon minut i rapsolja. Krydda med svartpeppar. Vänd ned grönsaker och äggnudlar i pannan och stek allt ytterligare en dryg minut. Klart att äta eller kyla ned och ta med ut.