Rabarbermuffins med syltad ingefära
cirka 20 stycken
150 g (3-4 dl) rabarber, skuren i 1 centimeter stora bitar
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nystött kardemumma
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl hackad syltad ingefära
1/2 msk potatismjöl
Skala rabarbern om den är grov och skär i bitar.
Vispa smör och socker med elvisp till en jämn smet.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning tills du får en fluffig smet.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och ingefära och vispa hastigt till en jämn smet. Tillsätt vetemjölet och vispa ytterligare några sekunder.
Strö potatismjöl över rabarbern, blanda runt och vänd sedan ned alltsammans i smeten. Klicka ut i bakformar, helst i en muffinsplåt för extra stadga.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.