Nudelwok med lax och pilgrimsmussla
För 4 personer
20 minuter
500 g skinn- och benfri lax
4 pilgrimsmusslor
300 g torkade äggnudlar
1 zucchini
1 bunt grön sparris
3 små gula lökar
1 liten chilifrukt
salt och vitpeppar
1 krm curry
bladpersilja
3 msk rypsolja
Koka nudlarna i en dryg minut. Låt rinna av i durkslag och ringla över lite olja.
Dela laxen i långsmala bitar. Krydda med salt, vitpeppar och curry. Stek fisken i minimalt med olja i en vanlig stekpanna, ett par minuter per sida. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Salta och peppra lätt och grilla dem över fin glöd eller i en grillpanna på spisen, en halv minut per sida.
Skär sparris, lök och zucchini i bitar. Woka grönsaker, finhackad chili och förkokade nudlar i het panna med enbart olja. Fördela woken i djupa tallrikar och toppa med fisk och pilgrimsmusslor. Garnera med bladpersilja.