Lammgryta på indiskt vis
För 4 personer
700 g lammkött utan ben (framdel eller stek)
1 msk garam masala-kryddblandning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
rypsolja
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad, flisad chili
1/2 dl riven, färsk ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 msk gurkmeja
vatten
3 dl turkisk yoghurt
1 burk kokta kikärter
1 dl naturella cashewnötter
Att äta till:
basmatiris
blandad sallad
Tärna köttet i kuber som är ett par centimeter stora. Krydda köttet med garam masala, salt och svartpeppar och bryn det i panna med enbart rypsolja. Lägg över köttet i en gryta eller kastrull.
Skala och skiva den gula löken. Bryn löken, gärna i samma fett som köttet, och blanda löken med köttet. Tillsätt riven vitlök, tomatpuré, flisad chili, färskriven ingefära, kanel, spiskummin, koriander och gurkmeja.
Slå på vatten så det precis täcker och koka upp grytan med lock på. Sänk värmen och sjud grytan 30 minuter. Blanda i yoghurt, kikärter och nötter på slutet.
Servera med basmatiris och blandad sallad.