Kalvrulader med kaprissås
För 4 personer
600 g kalvinnanlår
1 dl hackad persilja
4-5 kvistar timjan
salt och vitpeppar
smör
1 schalottenlök
1 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1 tsk koncentrerad kalvfond
Till såsen:
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl vätska från tillagningen
1 dl grädde
3 msk avrunnen kapris
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis
blandade blad
Skär tunna skivor av kalvinnanlåret. Fördela grovt hackad persilja och fint hackad timjan på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna runt om i smör. De ska få färg, men inte mer. Lyft över ruladerna till en gryta. Strö över en grovt hackad schalottenlök och tillsätt grädde, vitt vin, kalvfond och vatten. Sjud ruladerna under lock i 10-12 minuter.
Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull. Sila över skyn från grytan och koka upp. Sänk värmen och tillsätt grädde. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med kapris, salt, peppar och eventuellt mer kalvfond. Serveras med kokt potatis och blandade blad.