Chokladcupcakes med apelsintopping
12 st. (stora muffinsformar)
100 g smör
2 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ytterst lite salt
2 msk kakao
Till fyllning:
50 g hackad mörk choklad
Till toppingen:50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
2 msk konc. apelsinjuice
1 droppe röd karamellfärg
1 dropp gul karamellfärg
strössel
Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda smör och mjölk och vispa ned det i äggblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, en knapp nypa salt och kakao. Vänd ner mjölblandningen med stor sked.
Hacka chokladen grovt.
Lägg lite smet i botten på muffinsformarna. Fördela chokladen över så att alla får lika mycket och fortsätt med mer smet. Fyll bara till drygt halva formen för de jäser under gräddningen.
Grädda 15-20 minuter på mittenfals i 175 graders ugn. Prova med sticka att de är helt "torra" inuti innan de tas ur ugnen och ställs att svalna.
Blanda rumsvarmt smör med florsocker, Philadelpiaost och apelsinkoncentrat. Färga med röd och gul karamellfärg. Spritsa toppingen på kakorna och avsluta med strössel.