Kyckling Hurry Curry
För 4 personer
600 g benfritt kycklingkött
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 1/2 msk curry
2 msk rypsolja
3 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk koncentrerad kycklingfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 krm flisad chili, torr krydda
salt
Att äta till:
ris
brysselkål
2–3 tomater
bladpersilja
Skala och hacka den gula löken. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Skär köttet i bitar eller skivor.
Hetta upp en stekgryta och slå i rypsolja. Fräs först lök, äpple och curry någon minut. Därefter tillsätts köttet och allt får bryna ytterligare någon minut. Slå i vatten, grädde och fond. Koka upp och sjud grytan i 8 minuter. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan i ytterligare 5 minuter.
Smaka av grytan med flisad chili och salt. Servera ris, lättkokt brysselkål och tomat till. Garnera gärna med persilja för smak och utseende.