Ugnsstekt kalkonfilé med stekt sparrispotatis
För 4 personer
600 g kalkonfilé
1 tsk paprikapulver
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till potatisen:
1 påse sparrispotatis, ca 900 g
1 rödlök
100 g färska champinjoner
1/2 röd paprika
2 msk hackad persilja
Att äta till:
blandade blad
Koka potatisarna varsamt med skalen på. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av. Skala och skär rödlöken i klyftor, skiva svamparna och skär paprikan i mindre bitar.
Köttet behöver inte putsas utan bara kryddas med paprikapulver, salt och vitpeppar. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rypsolja. Lägg över det till en ugnsfast form, stick in en stektermometer och sätt in det i 175 graders ugn. Stek till kärntemperaturen är 70 grader.
Stek potatis, rödlök, svamp och paprika i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt, peppar och hackad persilja. Låt köttet vila 10 minuter innan det skivas upp. Ringla fett från potatispannan över köttet när det serveras, gärna med blandade blad.