Hbl:s julpapper: Zombiepepparkakor

Sex dagar denna vecka bjuder Hbl på julpapper formgivna av redaktionens visuella artister. Först ut är nyhetsgrafiker Måns Eklund, som gett det klassiska pepparkaksmotivet en ny skruv.

Vad var tanken bakom ditt julpapper?

– Jag tog inspirationen från zombieserien The Walking Dead, och gjorde om den till The Walking Ginger Bread. Pepparkakorna föreställer alltså zombier, men vill man ha något snällare finns det vanliga pepparkakor på andra sidan pappret.

Tycker du julklappens omslagspapper är en viktig detalj?

– Det är alltid viktigt att saker ser bra ut. Jag gillar inte de traditionella julpappren med granar och mönster, så vi brukar använda enfärgat eller ofärgat papper. Eller tidningspapper, det funkar också.

Vilken film eller sång rekommenderar du för jultiden?

– Jingle All The Way med Arnold Schwarzenegger! Det är en komedi, vilket ju inte är hans starka sida. Men det här är en klassiker.

Hur undviker man julstress?

– Personligen har jag lyckats genom att min fru har fixat allt i år.

Hur firar du julen?

– Vi har alltid två jular, en hos föräldrarna och en hos svärföräldrarna, och så växlar vi varje år vem vi åker till först. Men det är fint, man får två gånger julmat per år. I år är det dessutom första julen som vår dotter får uppleva; hon var så liten i fjol att hon knappast förstod vad det handlade om.