Kajsas miniatyrkoja är ett perfekt gömställe för godis.

Kajsas miniatyrkoja är ett perfekt gömställe för godis.

I KSF Medias sommartävling efterlyser vi roliga, mysiga, vackra, påhittiga och personliga kojor. Här kommer en "karkkigömma" från Kimito.

"Här är en liten miniatyrstuga som Kajsa har byggt själv av överblivet byggmaterial. Väggar och tak är gjorda av fanerskivor, förutom baksidan som är ett draperi av tyg. Den här kojan är ju inte direkt en koja som man vill sitta och gömma sig i, den är ju lite trång. Men det som Kajsa mest tänkte på när hon byggde den var nog en så kallad "karkkigömma", som man säger här på Kimitoön. Men kojans slutliga namn blev Lill-kojan. En vägg på insidan är "tapetserad" med textremsor utklippta ur HBL:s sportsidor. Valet av tapeten var en självklar sak tyckte Kajsa: Den måst ju ha nånting med HBL att göra."

Bilderna är inskickade av Kajsas mamma Kati Wänninen.

Fler kojbidrag hittar du här!

Om du vill vara med i KSF Medias sommartävling ska du skicka en bild av din koja till  webb@hbl.fi. Kojan kan ligga i ett träd eller under matsalsbordet. Den kan vara stor eller liten, av återvunnen plast, överblivet virke eller mormors filtar. Med i tävlingen är alla KSF Medias tidningar: Hufvudstadsbladet, Borgåbladet, Östra Nyland och Västra Nyland.

Du kan skicka in ditt bidrag ända fram till den 31.7. 2012. Ur ditt bidrag bör framgå var kojan finns, vem som har byggt den och varför just den förtjänar att koras till Svenskfinlands finaste koja.

Lägg med dina kontaktuppgifter. Det är endast tillåtet att delta en gång med samma koja på de på respektive tidningarnas sajter.

Läsarna får rösta fram lokala vinnare per sms från och med den första augusti. Hur du röstar kan du se på respektive tidningssajt under augusti månad. De fem kojor som fått flest läsarröster i de tre deltävlingarna går vidare till en riksfinal där vinnaren utses av en jury.