Höstkojan, klicka på bilden för att se flera bilder! Foto: Bo Haglund

Är det här Svenskfinlands allra finaste koja?

I KSF Medias sommartävling efterlyser vi roliga, mysiga, vackra, påhittiga och personliga kojor. Här kommer det första tävlingsbidraget från tioåriga Knut Haglund och hans pappa Bo Haglund i Östersundom i Helsingfors.

Såhär skriver Bo Haglund om kojan:

Min son Knut och jag har byggt en trädkoja i den stora lönnen på vår gård. Först var det meningen att bygga en lite mindre koja men ganska snart planerade vi en litet hus för lekar och för att tillbringa trevliga stunder i. Vi byggde en terrass för att kunna hissa upp t.ex. matkorgar och hålla utkik. Inomhus finns ett litet ritbord och en stol. Kojan har en fallucka som går att låsa. Falluckan har en stege som leder ner till marken. Vi riggade också en repstege på baksidan av kojan. Kojans tak och väggar bekläddes med pärtor.

Motivering: Vi tycker att kojan är finast i Svenskfinland för att den ser rolig ut och passar in i omgivningen. Pärtorna är inte behandlade så med åren kommer kojan att bli grå så som pärttaken på höladorna förr i tiden. Från lönnen har man har en fin utsikt över trädgården.

Om du vill vara med i KSF Medias sommartävling ska du skicka en bild av din koja till  webb@hbl.fi. Kojan kan ligga i ett träd eller under matsalsbordet. Den kan vara stor eller liten, av återvunnen plast, överblivet virke eller mormors filtar. Med i tävlingen är alla KSF Medias tidningar: Hufvudstadsbladet, Borgåbladet, Östra Nyland och Västra Nyland.

Du kan skicka in ditt bidrag ända fram till den 31.7. 2012. Ur ditt bidrag bör framgå var kojan finns, vem som har byggt den och varför just den förtjänar att koras till Svenskfinlands finaste koja.

Lägg med dina kontaktuppgifter. Det är endast tillåtet att delta en gång med samma koja på de på respektive tidningarnas sajter.

Läsarna får rösta fram lokala vinnare per sms från och med den första augusti. Hur du röstar kan du se på respektive tidningssajt under augusti månad. De fem kojor som fått flest läsarröster i de tre deltävlingarna går vidare till en riksfinal där vinnaren utses av en jury.