Colourbox

Spanjorer har mest sex i hotellsängen

Finländarna kommer på tredje sista plats när det handlar om att ha sex i hotellsängen.

Vad använder olika nationaliteter hotellsängen till utöver att sova? Det har hotellbokningssajten Hotel.com undersökt.

Finländarna visade sig vara tredje sämst på att ha sex i hotellsängen. Bara 35 procent av finländarna har sex i hotellsängen. Majoriteten berättade att de äter och läser, och beroende av nationalitet har man också sex i hotellsängen. Bland européerna visade det sig att spanjorerna är mest flitiga med att ha sex på semestern. 62 procent av spanjorerna sade sig ha sex i hotellsängen. På andra plats i sexstatistiken kommer danskarna (51 procent).

Minst romantik i hotellsängen blir det för britterna där bara 27,5 procent sade sig ha sex i hotellsängen. Finländarna (35 procent) placerade sig tredje sist före tyskarna och britterna.  

Trots torkan i britternas sexliv under semestern visade det sig att britterna hör till de som oftast sover nakna i hotellsängen. Nakensovarna var flest bland norrmännen (31 procent). Andra nationaliteter sover hellre med pyjamas.  

Orsaker till sömnstörningar
Mekaniska ljud utifrån är den vanligaste orsaken till att nattsömnen blir lidande. Men till fransmän blir också liggande vakna på grund av ljud som hotellpersonalen förorsakar. Också morgondagens planer håller hotellgästerna vakna om nätterna. Bland de svenskar som vakar i hotellsängen är orsaken i 63 procent av fallen just tankar på morgondagens program.