LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Tretton gripna i nattens oroligheter i Stockholm

Många bilbränder, anlagda eldsvådor, stenkastning och 13 gripna. Ändå blev den femte natten med upplopp i och kring Stockholm något mindre stökig än den föregående och inga människor skadades, enligt polisen.

I Älvsjö brann en närpolisstation och flera butiker vandaliserades. Åtta personer greps för våldsamt upplopp och försök till mordbrand.

Bilar och ett trapphus brann i Fornhöjden i Södertälje och poliser attackerades med stenar.

I Tensta och Kista anlades bränder i två skolor och i Skärholmen greps en person efter att ha försökt bryta sig in i en skola. I Tensta och Rinkeby brändes också många bilar.

Vid ett-tiden stoppades en personbil i Norsborg och fyra personer greps för förberedelse till mordbrand.

70 utryckningar

Strax före klockan tre kom så larm om en eldsvåda i en butik i Jordbro centrum. Elden hade spridit sig från en brinnande bil. Ett stort antal brandmän kämpade med branden, som var under kontroll efter ett par timmar.

– Det brann på plan ett och andra våningen är rökfylld. Det är svårt att säga ännu hur stora skadorna är, sade Ludwig Tejler vid Södertörns brandförsvar till nyhetsbyrån TT.

Omkring klockan fyra på morgonen var det relativt lugnt i södra och västra Stockholm och i länet. Då hade brandförsvaret ryckt ut omkring 70 gånger för att släcka bilar, containrar och byggnader.