Demonstranter missnöjda med regeringen

Ett trettiotal demonstranter fanns utanför Ständerhuset för att visa sitt missnöje med de pågående budgetförhandlingarna på onsdagen.

Representanter för Occupy-rörelsen och ett antal småpartier märktes bland demonstranterna. Många dök upp redan vid niotiden på morgonen och enligt JP Väisänen som för Occupys del kallat till demonstration tänkte de dröja sig kvar tills budgetförhandlingarna är avslutade.

Demonstranterna krävde bland annat ekonomisk jämlikhet och en mer transparent budgetberedning.

–Vi härjar inte och protesterar inte mot saker, utan erbjuder alternativ. Vi vill föra en intelligent, teoretisk och filosofisk debatt, sade Väisänen.

Demonstranterna använde en släpvagn som talarstol och scen.
Polisen ingrep tidigare på förmiddagen mot en person klädd i en vit mundering med huva som täckte ansiktet. Personen lämnade platsen på uppmaning av polisen.

Inga större ordningsproblem förekom under dagen. En man från Esbo som meddelade att han ställer upp i kommunalvalet hade en äggkartong med sig, men beklagade att ministrarna är på så långt avstånd att det inte går att kasta ägg på dem.

JP Väisänen tog avstånd från alla former av våld och uppgav att han inte har någon koll på vem mannen med äggen och den vitklädda demonstranten var.

–Regeringen fälls med politisk analys, inte med en äggkartong, säger Väisänen.