En syrisk pojke springer undan våldsamheter i grannskapet Al Mashad i Aleppo. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Syriska regimen anklagas för ny massaker

Regeringsoffensiv i Damaskus och Aleppo kräver hundratals liv.

Över 300 människor har dödats under en fem dagar lång offensiv som syriska regeringsstyrkor bedrivit mot rebellerna i Daraya, uppger organisationen SOHR (Syrian Observatory for Human Rights).

De flesta av offren påträffades under lördagen och söndagen. Staden Daraya nära Damaskus har 200 000 invånare, varav de flesta är sunnimuslimer.

Regeringsstyrkorna riktade in sig på Daraya för en regelrätt utrensningsoffensiv, och statlig tv uppgav att staden "renats från terroristiska rester".

Enbart under lördagen dödades omkring 180 människor i strider över hela landet, enligt SOHR.

I de båda största städerna Aleppo och Damaskus fortsätter regeringens blodiga offensiv. Den syriska armén uppgav sig ha återtagit kontrollen över Damaskus i slutet på juli. Därefter har de rebeller i Fria syriska armén (FSA) som tvingats ut på landsbygden i närheten av huvudstaden gjort vissa framstötar i ett försök att på nytt vinna mark i Damaskus.

Offensiven i Daraya, med dess närhet till Damaskus, är enligt aktivister regeringens sätt att en gång för alla krossa motståndet i huvudstaden.

På söndagen visade sig vicepresidenten Faruq al-Shara offentligt för första gången på flera veckor, rapporterade statliga medier. Oppositionsföreträdare har påstått att al-Shara försökt hoppa av och satts i husarrest.