Foto: Flickr/ansik

Sverige: Dramat kring den övergivna pojken uppklarat

Förundersökningen om den pojke som påstods ha övergivits efter en innebandymatch i Uppsala har lagts ned, rapporterar svenska medier. Allting var ett missförstånd.

- Vi har bedömt att pojken inte har utsatts för ofredande och inte heller för något annat brott, säger Lena Jansson, kammaråklagare i Uppsala, till SvD.

Nyheten i Uppsala Nya Tidning om pojken som övergavs av sin far orsakade ett ramaskri i Sverige. Pojken skulle ha lämnats i bara träningskläderna utanför sporthallen och sedan på egen hand fått ta sig hem till Stockholm - allt för att pappan tyckte att 10-åringen gjort en dålig innebandymatch.

Enligt polisens förundersökning var dock händelseförloppet ett helt annat.

I besvikelsen över en förlorad match lämnade den ilskna pojken sporthallen och ville inte lyssna på det örat när pappan bett honom klä på sig och sätta sig i bilen.

- Då har pappan sagt "jag åker nu" och gått iväg till bilen, medan pojken sprungit iväg åt ett annat håll, säger Lena Jansson.

Pappan bad en tränare ha uppsikt över pojken medan han själv packade bilen. Det var i det här läget som en tränare från ett annat lag - den tränare som sedan slog larm i media - såg den ensamma pojken och missförstod situationen.