Enligt Bulgaria Air har bolaget en direkt överenskommelse med vissa researrangörer, därför flyger de hem en del turister medan andra lämnas kvar. Foto: Lehtikuva

Finländare fortfarande strandsatta i Bulgarien

Researrangören Alma Tour fortsätter förhandla om returflyg till Finland.

Drygt 200 finländska turister väntar fortfarande på att få åka hem från Bulgarien. Researrangören Alma Tour har meddelat att man förhandlar om returflyg till Finland.

Resenärerna har uppmanats att följa situationen på Alma Tours och Konsumentverkets webbplatser.

Turistererna blev strandsatta i Bulgarien i förrgår. Planet ska veterligen ha inhiberats eftersom Alma Tour har skulder till flygbolaget Bulgaria Air.

Enligt Bulgaria Airs informatör hade flygbolaget och Alma Tour inte fört några nya förhandlingar om flyg från Burgas till Helsingfors i går.

Informatören Antonia Atanasov bekräftade för FNB att Bulgaria Air inte i nuläget har något avtal om att flyga hem finländarna till Helsingfors.

Bulgaria Air börjar ändå flyga hem ryska turister. Enligt flygbolaget har man en direkt överenskommelse med andra researrangörer.

I dag kom man också överens om att flyga till de baltiska länderna.

Det bulgariska trafikministeriet bedömer att de sista turisternas hemfärd kommer att ordnas "inom en till två dagar", uppger nyhetssajten Focus.