Regeringsplan flyger hem strandsatta turister

Uppemot 1 000 nordiska, baltiska och ryska turister har suttit strandade i bulgariska Burgas, på grund av oenigheter mellan researrangören Alma Tour och flygbolaget Bulgaria Air.

Bulgariens premiärminister Boyko Borisov satte i lördags in regeringsplanet för att flyga hem turister.
Enligt sajten Novinite satt 500 ryssar och 170 finländare fortfarande strandade idag. I lördags flögs många ryssar hem, en del av dem med Bulgariens regeringsplan.

Det är fortfarande oklart när de strandsatta finländska turisterna i Bulgarien kan resa hem.
Kunderna kan försöka ta kontakt med Alma Tours under kontorstid på måndag, meddelar bolaget på sin webbplats. Ingen har hittills svarat på bolagets finska telefonnummer.

En positiv nyhet är dock att de utländska turisterna i Sunny Beach-området får stanna gratis på hotellen, meddelade lokala företagare.
Cirka 200 av de ryska turister som också varit strandsatta i Bulgarien har fått hemtransport med ett flyg som deras researrangör bekostat och med ett plan tillhörande Bulgariens regering, meddelar den bulgariska nyhetssidan Focus.

Enligt nyhetsbyråer beror de inställda flygen på skulder som researrangören Alma Tours sägs ha till flygbolaget Bulgarien Air. Nyhetsbyrån Itar-Tass meddelade att förhandlingarna i tvisten återupptas återupptas på måndag.
Bulgariens regering gör allt som står i deras makt för att hjälpa de strandsatta passagerarna att komma hem, säger landets premiärminister Boyko Borisov.

Turisterna sitter fast i Bulgarien på grund av resebyrån Alma Tours ekonomiska trassel.

Enligt bulgariska medier har Alma Tour skulder på 3,5 miljoner euro i obetalda räkningar till flygbolaget Bulgaria Air. Bolaget vägrar flyga hem Alma Tours kunder om inte skulderna betalas.