Foto: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN.

Lotus: Räikkönen svarar på frågor

Kimi Räikkönen var sjuk och kunde därför inte träffa medier i samband med Lotusstallets pressträff på torsdagen.

Enligt stallet ska Räikkönen ändå köra i fredagens träningar inför Belgiens GP i formel 1. Han kommer efter träningarna att svara på frågor om sin arbetsgivare nästa säsong.

Räikkönen störs knappast av att han missade torsdagens tillställning. Det viktigaste är att vara med i tätstriden i VM-deltävlingen precis som han varit i de två senaste GP-tävlingarna.

Varje gång han kört på banan i Spa och kommit i mål har han tagit en pallplacering – fyra segrar och en tredjeplats i fjol.

Medierna är väldigt nyfikna på varför Räikkönen inte kunde uppnå ett avtal med Red Bull, om han kan tänka sig att fortsätta i Lotus eller om han eventuellt vill återvända till Ferrari?

Enligt Räikkönens manager Steve Robertson är han intresserad av att fortsätta köra för sin nuvarande arbetsgivare.

– Om stallet klarar av att ge honom en bil som han kan kämpa om segrar och mästerskap med kommer han att stanna i stallet, sade Robertson nyligen.

Inför Belgiens GP leder Red Bulls Sebastian Vettel VM-serien. Räikkönen ligger tvåa, 38 poäng efter Vettel, Fernando Alonso (Ferrari) trea, en poäng efter Räikkönen.

Mercedesföraren Lewis Hamilton är nu fyra, 48 poäng efter täten, men på basis av de senaste tävlingarna är han en av Vettels största utmanare.