LaShawn Merritt. Foto: AFP / Lehtikuva.

Fem glada dubbelmedaljörer

Fredagkvällen bjöd på glädjejubel och tårar av smärta. Också fem idrottare tog sin andra medalj i VM.

På damernas 200 m tog hela tättrion sin andra medalj. Segern gick till sprintdrottningen Shelly-Ann Fraser-Pryce som också vann hundringen. Hundringens tvåa Murielle Ahoure tog likaså silver på det dubbelt längre loppet. För bronsmedaljören Blessing Okagbare var det frågan om hennes tredje final i VM. På 100 m var hon sexa, i längden kom hon tvåa.

I herrarnas långa stafett blev USA mästare och ankaret LaShawn Merritt dubbel mästare då han såg till att konkurrenterna hålls bakom ryggen på honom på det avgörande banvarvet.

Dagens tredje dubbelmästare blev magnikifka Mo Farah vars slutspurt inte heller svek på 5000 m.

I damernas 200-metersfinal fick amerikanerna sorgliga nyheter då en av alla tiders VM-idrottare Allyson Felix skadade sig.