Jarkko Kinnunen. Foto: Lehtikuva.

Kinnunen hoppas på publikens stöd

I OS i London var det överraskande många som hejade på finländaren Jarkko Kinnunen som då satte personbästa på 50 km gång. I Moskva hoppas Kinnunen på samma.

Kinnunen satte tiden 3.46.25 i London och det resulterade i en 15:e plats men i Moskva ska han prestera bättre.

– Jag siktar på en tid i 3.45-snåret och jag hoppas att det så småningom skulle räcka till en ensiffrig placering, säger Kinnunen vars övriga VM-placeringar är nio (Berlin 2009) och tio (Daegu 2011).

Kinnunen är enligt sig själv i god form och en karriärbästa stortävlingsprestation ska gå att nå, men finländaren hoppas också på stöd av publiken.

– (guldmedaljören på 20 km, Aleksander) Ivanov sade att publiken stöder en bra. Jag njuter när publiken hejar, säger Kinnunen.

– Människan är en sådan figur att den gillar om man berömmer den, säger den humoristiska finländaren med ett skratt.

– Du skriver förresten jätte fint och snabbt, säger han åt reportrarna som skrattar roat.

Den andra finländaren på herrarnas kungsdistans är 21-åriga Veli-Matti "Aku" Partanen. Han gjorde sina första 50-kilometerstävlingar först i år och klarade VM-gränsen på andra försöket i slutet av juni. Världsmästaren Valentin Kononens adept siktar på att förbättra sitt rekord i sin VM-debut.

– Jag hoppas på att kunna putsa rekordet med två eller till och med tre minuter, säger Partanen vars PB för tillfället är 3.58.50.

Läs mer om Jarkko Kinnunens och Aku Partanens tankar inför herrarnas 50 km gång, som startar i morgon 7.30 finsk tid, i onsdagens papperstidning!