HJK saknade avslutningarna

Inter och HJK delade på poängen efter att Juuso Hämäläinen kvitterat Demba Savages sena mål på stopptid. HJK hade ett klart större bollinnehav men skapade inte mycket.

– Till planen hörde snabba passningar, djupledslöpningar, spel framåt, snabb press efter att vi förlorat bollen, skott och spelare som vill in bakom motståndarnas linje. Inget av det syntes i dag, vårt spel var sånt skit, säger HJK:s tränare Sixten Boström.

– Vi höll på att ta en tursam seger ändå, men nu är det många som måste rycka upp sig för att spelet ska bli bättre.

Ett mål av Demba Savage i slutminuterna såg ut att ge HJK segern. Inter hade strax innan målet missat ett strålande läge att ta ledningen och det hade varit förståeligt om det hårt prövade lagets ryggrad knäckts.

Men Juuso Hämäläinen fick stå omarkerad i straffområdet och kvitterade med karriärens första ligamål då matchen redan var inne på stopptid.

– (Severi) Paajanen skickade in bollen i mitten och jag kom emellan med huvudet och det gick in, refererar Hämäläinen målet.

– Vi gick in för att dra oss tillbaka och kontra och det fungerade bra. Vi försvarade dåligt i samband med baklängesmålet, men de hade också en bra passningskombination.

Det var HJK som hade initiativet i matchen. Inters anfall begränsade sig till kontringar, som på grund av slarviga passningar alltför ofta tog slut redan på egen planhalva.

Trots att gästerna fick hålla mycket boll hade laget svårt att komma nära mål och det var mycket ont om chanser. Båda lagen hade var sin nick i ribban i inledningen av matchen men efter det gick det nästan till paus innan nästa avslut från innanför straffområdet.

Inledningen av den andra halvleken verkade bjuda på en förbättring, men trots ett lite piggare hemmalag förändrades matchbilden inte nämnvärt. Sixten Boström bytte in Sebastian Mannström och Sakari Mattila efter en timmes spel, utan att det egentligen syntes i HJK:s spel.
Det var först under de tio sista minuterna som spelet började öppnas upp, och de drygt 2000 åskådarna fick se en blixtrande avslutning på matchen.