Juuso Puustinen. Foto: Lehtikuva / Antii Aimo-Koivisto.

Nya HIFK:are tillför bredd

Två av HIFK:s mest namnstarka nyförvärv för den kommande hockeysäsongen är Matti Kuparinen och Juuso Puustinen.

Den 28-årige centern Kuparinen kommer närmast från Avangard Omsk i KHL men innan dess har han spelat över 400 FM-ligamatcher för Ässät och KalPa.

- Det har alltid varit fint att spela här. HIFK är en traditionell klubb och väcker känslor. Stämningen har alltid varit bra här, till och med på tisdagsmatcherna. Jag har nu varit här en vecka och tagits emot väl.

Och hur är det med de mytomspunna skämten med spelare som kommer från mindre orter?

- Långa kalsonger får man väl inte använda. Men jag tror att det var värre förut när lagen hölls samman längre. Men vi får se, har på känn att speciellt Söde (Toni Söderholm) och (Arttu) Luttinen kan hitta på lite fuffens.

Den 25-årige yttern Juuso Puustinen kommer närmast från AHL och Milwaukee Admirals. Innan det spelade han en säsong i HPK och två i Blues under vilka han noterats för poängen 48+45 på 166 matcher.

- Jag hoppas kunna kämpa om en plats i de främsta kedjorna. Men tävlingen är hård. Jag försöker hjälpa laget på alla sätt, må det så gälla i form av tacklingar eller passningar. Alltsedan barnsben har HIFK varit en respektingivande motståndare och jag behövde inte tänka efter två gånger när jag erbjöds chansen att få spela här.

- Ser fram emot den 13 september när vi spelar vår första hemmamatch och jag får dra på mig HIFK-skjortan. Det är så fint att vara i den här staden och i det här laget!

Läs mer om läget i HIFK i fredagens Hbl!