Förlust igen för VPS

FC Lahti hade inte mycket av spelet mot VPS. Men trots det tog gästerna en klar seger. De snabba kontringarna blev för mycket för Vasalaget som åkte på sin andra raka förlust.

VPS-FC Lahti 0-3 (0-2)

I söndags blev det förlust i derbyt mot Jaro. Siktet för VPS var därmed inställt på seger i går när FC Lahti kom på besök, men det gick inte alls som man tänkt sig. Gästerna var fruktansvärt effektiva och slutresultatet i Sandviken skrevs 0-3 (0-2).

– Vi var för dåliga i den här matchen och nu måste vi ta oss i kragen rejält inför söndagens match, säger VPS kapten Sebastian Strandvall.

Redan efter tolv minuter tvingades VPS målvakt Henri Sillanpää plocka bollen ur nätmaskorna för första gången. Han fick ingen hjälp av ett passivt försvar när Vini Dantas nickade in bollen efter ett inkast.

Därefter tog hemmalaget över och radade upp flera farliga chanser. Men VPS, som har stora problem med anfallsspelet, förvaltade inte sina chanser och i stället gick det tvärtom.

FC Lahti ställde om snabbt och i fyra minuter innan pausvilan hittade Dantas den kvicke Hertsi Loorents som styrde in bollen på ett perfekt inlägg.

– Vi agerade förvirrat i början och det beror kanske på att vi på grund av skador tvingas göra förändringar. Men vi spelade upp oss, men sätter inte chanserna. Och i stället utökar FC Lahti ledningen, säger Strandvall.

Motståndarna från Lahtis fick också en utmärkt start på andra halvlek. Den här gången var det Loorents som agerade framspelare när han slog ett vackert inlägg och hittade Viera Rafael som ostört kunde nicka in bollen bakom en chanslös Sillanpää och 0-3 var ett faktum.

– Målet tar död på matchen, men föregicks av en tydlig hands. Jag förstår inte att domare på den här nivån gör ett sådant misstag, säger VPS-kaptenen.