Två snabba mål bakom Mariehamns seger

IFK Mariehamn avgjorde matchen mot TPS med två snabba mål i slutet av matchen, och tog tre viktiga poäng.

IFK Mariehamn-TPS 2-0 (0-0)

IFK Mariehamn hade möblerat om en del i försvaret inför TPS-matchen. Tomas Hradecky fick förtroende som mittback och Roger Thomson flyttade ut på vänsterkanten. Allt för att täppa till bakåt. Helt klart ett lyckat drag av IFK-tränaren Pekka Lyyski.

Matchen inleddes i snigeltempo med ett litet bollövertag från gästernas sida. Bästa målchansen i första halvlek hade TPS-anfallaren Mikko Hyyrynen med en farlig nick som IFK-målvakten Otso Virtanen fick sträcka på sig uppe vid krysset.

I andra halvlek tog IFK ett par steg upp i banan och fick bättre tryck på TPS samtidigt som hemmalagets passningsspel var bättre. IFK skapade också ett par halvchanser. Och det var bara centimeter från att TPS-försvararen Jaakko Nyberg hade gjort årets självmål på en slängnick men bollen träffade stolpen.

TPS hade världens chans att göra 1–0 när Roope Riski tio minuter från slutet. Men Virtanen gjorde en kanonräddning. I stället var det IFK som punkterade matchen med två snabba mål, först på nick av inhopparen Kris Bright, hans åttonde i ligan, och Hradecky fastställde slutresultatet till 2–0 genom ett distansskott via TPS-försvararen Jani Tanska.

– Defensivt gjorde vi en mycket bra match. Jag tycker också att vi var det vassare laget och värda den här segern, sammanfattade IFK-tränaren Pekka Lyyski matchen.