Bogdanoff skrällde i sista omgången

HIFK:s Matilda Bogdanoff inledde FM med brons på korta häcken. Då var hon inte riktigt nöjd, men då hon skrällde i längdfinalen fick FM-helgen ett lyckligt slut.

Före sista hoppet såg det ut att bli ett till brons för den 22-åriga IFK:aren men ett jättehopp i sista omgången resulterade i personligt rekord som också lyfte henne ända upp till den högsta prispallen.

Bogdanoff stod för 622 i perfekta förhållanden och då förhandsfavoriterna Jaana Sieviläinen och Elina Torro inte lyckades ger svar på hennes notering fick hon fira sitt första FM-guld och sin fjärde individuella medalj.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag koncentrerade mig stint på min prestation och tömde mitt huvud. Och det gick ju bra!

– Jag siktade på en medalj men hade inte alls förväntat mig en guldpeng. Jag var inte riktigt nöjd efter fredagens häckfinal. Det kändes lite trögt men nu är jag jättenöjd med hela helgen, säger Bogdanoff som ler som en sol då hon gör sig klar för prisutdelningen framför en fullsatt huvudläktare på Karlsplan.

– Den här dagen var perfekt, sammanfattar Bogdanoff.