Foto: Lehtikuva/Timo Aalto

Få goda nyheter i längdgropen

Det blev inga nya B-gränser och inte heller några åttametershopp. Men skador var det gott om - både Roni Ollikainen och Mikko Kivinen skadade sig.

Tommi Evilä fick fira guld i den sorgliga längdfinalen. Hela publiken stod bakom Evilä då han med sitt sista hopp försökte nå B-gränsen men han fick nöja sig med FM-guld och ett resultat på 792.

Regerande mästaren Roni Ollikainen fick bara njuta en stund av finalstämningen. HKV-hopparen som lidit av skadeproblem fick känningar i ljumsken och tvingades avbryta finalen efter två omgångar.

– En riktig skitkänsla. Jag kom hit för att försvara FM-guldet. Nu hoppas jag bara att jag kan tävla under resten av säsongen eller åtminstone inleda vintersäsongen frisk, säger en besviken Ollikainen.

Ollikainen tror att skadan inte är så allvarlig - men han kände att han var tvungen att avbryta tävlingen.

– Om man inte kan springa eller hoppa utan att det känns riktigt spänt i ljumsken så är det inte klokt att tävla. Annars kan det gå helt åt helvete.

Mikko Kivinen skadade också sig. Han förbättrade sitt resultat i sista omgången men nådde inte medalj. Efter hoppet sjönk han ihop efter en benskada.