Jonke och Jaro lekte med gästerna

Jaro spelar just nu med ett enormt självförtroende hemma. Formstarka FC Lahti blev fullständigt utspelade och den stora hemmahjälten var fyramålsskytten Frank Jonke.

Jaro–FC Lahti 7–1 (3–0)


Jonke spelade sin första match med fulla 90 minuter efter sin skada.


– Hela ligan väntar nu bara på ögonblicket när Jonke helt återhämtat sig. Det var hemskt att vara ansvarig tränare och tvingas se vårt lag bli så utspelat, sade Lahtitränaren Juha Malinen efter matchen.


Jaros gick ut hårt och anföll i våg efter våg. Efter tio minuter kom belöningen. Hendrik Helmke vann en kamp om bollen i mittcirkeln och via en snabb kombination med Jonas Emet frispelades högerbacken Kevin Peth ute på kanten. Peth slog ett inlägg över boxen och där dök Markus Kronholm upp och slog till direkt med vänstern.


– Det var en perfekt figur vi tränat in. Den lediga veckan har gjort oss gott. Vi har tränat och slipat taktiken, förklarade Kronholm.


– Målet var signerat ett riktigt spelgeni. Han startade sin löpning från mittcirkeln, kom perfekt till bollen och avslutade mästerligt, löd Malinens beröm till Kronholm.


Sedan tog Jonke över målskyttet och skarvade in 2–0 och 3–0 på passningar av Helmke.


I andra halvlek fortsatte han med 4–0 efter en snabb frispark av Kronholm. När ett lag lyser av självförtroende har bollen en tendens att träffa insidan av stolpen i stället för utsidan. Så var fallet när Jonas Emet satte 5–0 med ett skott som är en stark kandidat till årets mål på Centralplan. Helmke och Jonke assisterade varandra till var sitt mål innan Vini Dantas reducerade för FC Lahti.


– Vi har haft tufft med skador, men tränaren har upprepat att målen kommer bara vi orkar kämpa. De passningar jag fick i dag måste jag bara sätta i mål, sade Jonke.