Andy Murray vände och vann. Foto: AFP Photo.

Sagolik vändning av Murray

Han låg under med 2–0 i set och det såg ut som om den sista britten skulle få ett abrupt slut på hemmaturneringen. Men Andy Murray visade sin storhet.

Fernando Verdasco vann de två första seten med 6–4, 6–3 men sedan bjöd skotten Andy Murray på en makalös vändning. Han radade upp 6–1 och 6–4 i tredje respektive fjärde set och lyckades bryta Verdascos serve då spelet stod 5–5 i det avgörande setet.
Hemmapublikens jubelrop kunde inte hejdas då Murray slutligen knep segern då han krossade sin motståndare under sin sista serve.
Murray fortsätter därmed att jaga sitt mål: att krossa britternas Wimbledonförbannelse.

"Det kunde ha slutat hur som helst"

Novak Djokovic vann kvartsfinalen mot tjecken Tomas Berdych med setsiffrorna 7–6 (7–5), 6–4, 6–3 – och nådde därmed karriärens 13:e raka grand slam-semifinal. Men man ska inte låta skenet bedra – Djokovic låg riktigt risigt till i första set och om han inte lyckats vända i tiebreak, hade matchbilden sett helt annorlunda ut.

– Det kunde ha slutat hur som helst. Det var en jämn match. Tiebreaket i första avgjordes på grund av ett enda slag, säger Djokovic.
– Han hade sedan chansen att bryta dubbelt i andra och jag vet inte hur jag klarade mig ur det, men jag servade och returnerade bra.

Nästan samtidigt – i själva verket tio sekunder före Djokovics seger – blev serben Djokovics blivande motståndare klar på centercourten.
Juan Martin Del Potro besegrade David Ferrer med 6–2, 6–4, 7–6 (7–5) – tack vare en smärtstillande tablett.

– Det var nära att jag bröt. Jag kände mycket smärta, men läkaren gav mig något magiskt piller så att jag kunde fortsätta, sade han om vurpan som resulterade i flera minuters behandling av ena knät.
– Jag är verkligen glad över att jag gick vidare.

I morgon ställs Novak Djokovic och Juan Martin Del Potro mot varandra.
I det helpolska kvartsfinalmötet mellan Lukasz Kubot och Jerzy Janowicz blev det den senast nämnda som drog det längre strået. Också Janowicz, som möter Murray i semifinal, tog segern i tre raka set.