Sandra Eriksson lider av mykoplasma

Sandra Eriksson har drabbats av mykoplasma, kort innan det är dags att åka till Kazan för att tävla i Universiaden. Hinderlöparen tänker ändå inte låta sjukdomen hindra henne från att tävla.

– Jag får träna och tävla som normalt så länge kroppen känns okej, förhoppningsvis behöver jag inte ta en paus i träningen.


– De senaste veckorna tycker jag att kroppen har känts helt okej, det är mellan passen som jag har haft huvudvärk, lite ont i halsen och rinnande näsa. Men kroppen har fungerat på träning så det är positivt, säger Sandra Eriksson.


Eriksson berättar att hon haft förkylningssymptom ända sedan mitten av maj, och har känt sig kraftlös på tävling. Nu har hon ordinerats en lång antibiotikakur för att stoppa bakterien.


Försöken på 3 000 meter hinder löps på måndag, och en eventuell final löps på onsdag om en vecka. Eriksson hoppas att antibiotikan hinner börja verka innan dess.


– Jag far dit med en positiv inställning och hoppas att det ska fungera, det är ingen idé att ta ut något i förskott och tro att kroppen inte fungerar. Det gäller att göra vad man kan och tro på det bästa


Eriksson hoppas att hon inte ska behöva stryka några tävlingar ur sin kalender på grund av besvären. Om det är möjligt siktar hon på att delta i Elittävlingarna i Lahtis och Lapinlahti, och förstås i FM i Vasa i slutet av juli.


– Det beror helt enkelt på hur det känns, jag skulle gärna springa i Elittävlingarna och FM förstås. Som det känns nu tror jag nog att jag kan köra hela säsongen som vanligt, men känns det inte bra så måste jag fundera lite på vad jag kan lämna bort.


Under midsommaren vann Eriksson sin paradgren 3 000 meter hinder i lag-EM i Dublin. Hennes tid 9.47,76 var under B-gränsen till VM i Moskva.