Kommentar: Alla är trötta på FIA

Diskussionen om Mercedes milda straff fortsätter. Teamet och Pirelli körde ett hemligt tre dagars däcktest som bröt mot reglerna men kom undan med en varning. Med viss överdrift skulle man kunna säga att det råder en revolutionsstämning i depån.

Red Bull hotar nu att utmana FIA:s överhet genom att inte köra testet med unga förare i juli utan köra ett eget test för att se hur förbundet reagerar. Enligt reglerna är ett privat test förbjudet. Teamet har talat om för F1-chefen Bernie Ecclestone att man är beredd att ta risken med tanke på det milda straff Mercedes fick för sitt regelbrott.
En talesman för Ferrari frågar hur en varning kan vara ett tillräckligt straff för ett team som hade problem i Spanien, sedan testade olagligt och i nästa tävling vann i Monaco.

Han fortsätter med att säga att ingen visste om testet och undrar varför den internationella tribunalen inte undersökte varför. Så inte att undra på att teamen är arga.
Till slut drog han till med storsläggan: "Alla är trötta på FIA."
Och då får man inte glömma att FIA-basen Jean Todt länge var Ferraris teamchef. Pinsamt för fransmannen vars status just nu är i botten.