Finland möter Rumänien i EM-kvalet

Finland ställs mot Rumänien i den följande fasen av EM-kvalet. Segraren i dubbelmötet avancerar till det egentliga kvalet.

Finlands handbollsherrar vann sin förkvalsgrupp och tog sig vidare till fortsatt kval till EM-slutspelet 2016.

På torsdagen lottades matchparen i det fortsatta kvalet och Finland ställs mot Rumänien i dubbelmötet. Segraren i matchparet tar sig vidare till det egentliga kvalet.

– Rumänien är det på förhand sett starkaste av de tre lagen vi kunde möta i det här skedet, säger landslagstränaren Mikael Källman.

De övriga lagen som Finland kunde ha ställts mot var Schweiz och Bosnien-Hercegovina.

– Rumänien imponerade inte i det föregående EM-kvalet där laget åkte på sex förluster i följd och hade minus 43 i målskillnad så vi har nog alla chanser, säger Källman.

Samtidigt lottades också kvalgrupperna till VM 2015. Finland ställs mot Litauen, Turkiet och Georgien. Gruppsegraren tar sig vidare till playoff där man möter ett lag i ett dubbelmöte. Segraren i det matchparet går till VM i Qatar.

- Vi spelade nyligen en jämn match mot Litauen och vi slog Georgien två gånger för ett par år sedan. Turkiet är ett lite mindre bekant motstånd men de spelade jämna matcher med Litauen i förra EM-kvalet. Det blir en jämn grupp och Finland är med och kämpar om segern, säger Källman.