Tuula Tenkanen. Foto: Segelbilder.de

Nu kan Tenkanen också vinna

Tuula Tenkanen tog en fin seger i den internationella Eurosaftävlingen i tyska i Kiel. Tenkanen ledde tävlingen från start till mål.

Tuula Tenkanen vann den sista medaljstarten där tävlingens sex bästa seglare deltog. På den sista finaldagen noterades Tenkanen för placeringarna 2,1 och 1. Det gav henne ett tryggt försprång inför den sista medaljstarten. I finalen slog hon sedan bland andra amerikanen Paige Railey och svensken Josefin Olsson. Eurosaf Sailing Cup är en serie som omfattar fem deltävlingar som äger rum i Italien, Nederländerna, Tyskland, Storbritannien och Frankrike. Tenkanen var mycket nöjd med sin prestation i Kiel.

– Det såg trögt ut i starten, men som tur var jag på rätt plats i den första motvindssträckan. Det gav mig en placering som etta som höll ända fram till mål, säger Tenkanen.

Segern var väntad. Tenkanen har den här säsongen visat upp fina takter i Laser Radialklassen. Hon har bland annat två andraplaceringar i internationella regattor i Frankrike och USA.

– Det känns fint att märka att jag också klarar av att vinna tävlingar. Det här ger en bra skjuts inför höstens stortävlingar, säger Tenkanen.