Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Adrian Dennis

Nieminen slogs ut i Wimbledon

Det blev en snabb sorti för Jarkko Nieminen i tennisturneringen Wimbledon. Finländaren förlorade sin match i den första omgången mot fransmannen Michael Llodra i tre raka set, 7–6, 6–4, 6–3.

Nieminen hängde med bra i början av matchen och första set gick till tiebreak. Där var Llodra starkare och vann 7–3.
I andra set lyckades Llodra bryta Nieminens serve och vann tre game i rad. Nieminen kunde bryta tillbaka och kvittera till 4–4, men tappade sedan igen sin serve och setet. I tredje set kunde finländaren inte längre kämpa emot fransmannen.
Nieminen insjuknade strax före turneringen vilket säkert påverkade hans spel, men han ville ändå inte skylla på sjukdomen.

– Det här har varit en hemsk vecka och jag har varit verkligt sjuk. Det klarnade till slut att sjukdomen var en bakteriesmitta, och såvitt jag vet har ingen annan här i turneringen insjuknat. Jag hade ingen extra energi idag, men det är naturligtvis ingen ursäkt för den här prestationen, sade Nieminen.

Nieminen skrev tidigare i sin blogg att han sannolikt aldrig känt sig så eländig. Han hade hög feber, diarré och kräktes, och tvingades uppsöka sjukhusvård.

Nieminen och Llodra hade mött varandra två gånger tidigare och delat på segrarna.