Rafael Nadal utslagen direkt

Wimbledon började med en rejäl skräll då femteseedade Rafael Nadal blev utslagen av Steve Darcis utan att vinna ett enda set.

Inför måndagens match hade Rafael Nadal aldrig blivit utslagen i första omgången i en Grand Slam-turnering. Men i sin 35:e turnering fick spanjoren se sig slagen i tre raka set av belgaren Darcis.

Efter att ha förlorat de två första seten i tiebreak tappade Nadal också det tredje, den här gången med 4–6.


Nadal hade stundtals svårt med rörligheten och han såg ut att lida av en benskada. Kanske det var samma knäskada som plågat honom tidigare.


Darcis jagade däremot varje boll och sprang som besatt på planen då han kom ikapp bollar som såg ut att vara omöjliga.

Den 135:e rankade Darcis utnyttjade Nadals problem och tog en imponerande seger.


Enkel seger för Federer


Roger Federer vann Wimbledon i fjol – och fick en smakstart på årets grand slam-tennistävling i London. Schweizaren vann i tre raka set, 6–3, 6–2, 6–0 mot rumänen Victor Hanescu och är därmed vidare till den andra omgången.


Det var en ganska nöjd världstrea som mötte media efter segern.


– Jag packar alltid min väska för fem set, sade Roger Federer.


– Vi har trots allt sett många överraskande förluster i första omgången, så jag är glad att allt gick bra.


Mötet med Hanescu var över efter 61 minuter. Enligt Federer fanns det flera förklaringar till det.


– Jag gjorde en bra match. Serven fungerade felfritt, returerna var bra och jag rörde på mig väldigt bra. Är glad över att det gick så snabbt, det var kallt där ute.


I nästa omgång ställs Federer mot ukrainske Sergej Stachovsky, som vann mötet med brasilianaren Rogerio Dutra Silva med 6–4, 6–0, 6–4.


Sjarapova fick slita


En som vet hur man spelar på gräs är Maria Sjarapova. Världstrean vann mötet med franska Kristina Mladenovic med 2–0 i set.


Men alldeles given var inte segern.


– Det var verkligen en svår match. Jag visste att hon skulle spela bra med tanke på att hon är en bra grässpelare, sade hon.


Ryska Sjarapova fick också slita hårt för att plocka hem första set som gick till tiebreak. Efter det försvann orken hos Mladenovic och Sjarapova vann sista set med 6–3 – och därmed också matchen.


– Andra set blev något lite enklare än vad jag trodde att det skulle bli, sade Sjarapova.


Även världstvåan Victoria Azarenka är klar för nästa runda i Wimbledon. Mötet med portugisiskan Maria Koehler slutade med klara 6–1, 6–2.