VPS upp i serieledning

Det var inte många som inför säsongen trodde att VPS skulle vara i ligaledning då midsommarveckan startar. Men i dag toppar Vasalaget tabellen.

VPS-TPS 0-0

VPS och TPS satsade mera på kontrollerat försvarsspel än att ta offensiva risker. Det bidrog till att publiken i Sandviken fick ta del av en rätt tråkig och mållös drabbning.


– I fjol tog vi inga poäng mot TPS. I år har vi fyra på två möten mot ett av Finlands bästa lag. Det var en medveten taktik att inte ta några stora risker och satsa mera på försvarsspel.


– Det lyckades och jag är nöjd med en poäng, säger VPS tränare Olli Huttunen efter gårdagens hemmamatch mot TPS som slutade 0-0.


Inte heller TPS tog några större risker och det bidrog till att de riktigt farliga chanserna lyste med sin frånvaro.


– Båda lagen försvarade bra och chanserna var få till antalet. Det var en helt okej insats och nu åker vi hem med en poäng och blickar framåt mot nästa match, säger TPS tränare Marko Rajamäki.


VPS mittfältare Tony Björk var också nöjd med en poäng, men tyckte ändå att det borde ha blivit tre. Han själv låg bakom lagets farligaste chanser.


– Jag tycker att vi hade tillräckligt många chanser för att ta hem segern. På hemmaplan bör man kunna vända till sin fördel.


I och med att HJK förlorade mot FC Honka gick VPS upp i serieledning.