Paille förlängningshjälte för Boston Bruins

Precis som i den första Stanley Cup-finalen behövdes det förlängning för att avgöra den andra matchen mellan Chicago Blackhawks och Boston Bruins. Den här gången var det Bruins tur att skjuta segermålet i förlängningen.

Boston kvitterade finalserien mot Chicago i Stanley Cup-ishockeyn genom att vinna i förlängningen, 2–1 på bortais. Bostonmålvakten Tuukka Rask stoppade 33 puckar.

Förlängningen blev inte lika lång som i första matchen, Daniel Paille avgjorde efter 13.48 i den första förlängningsperioden. I första mötet krävdes det en bra bit in i den tredje förlängningsperioden innan Chicago vann.

Chicagos Patrick Sharp gjorde 1–0 i den första perioden. Och Chicago såg starkast ut. Boston hade svårt att hitta ett spel, Chicago kontrollerade på hemmaisen. Men så efter förarbete av Daniel Paille gjorde Chris Kelly mål på en retur. 1–1 med drygt fem kvar av andra. Tredje perioden blev mållös och matchen avgjordes sedan i förlängning.

1–1 i matcher – nu väntar två hemmamatcher för Boston. Fyra segrar krävs för mästerskapet.