Mikael Källman: Framtiden ser ljus ut

För Mikael Källman spelar det ingen roll att Finland säkrat gruppsegern. Det är bara seger som gäller mot Cypern.

– Minimimålet är några måls seger, helst ska det bli en större seger. Allt annat är en besvikelse, slår landslagstränaren Källman fast.


Finland säkrade gruppsegern och avancemang till följande fas i EM-kvalet för slutspelet 2016 i och med att Luxemburg slog Cypern i onsdags. Tack vare den cypriotiska förlusten spelar lördagens match i Kyrkslätt ingen roll – Finland är gruppsegrare oberoende om det blir seger, förlust eller om match slutar oavgjort.


För Källmans del betyder det att han kan matcha ett yngre lag än han kanske hade gjort om gruppsegern stått på spel mot Cypern.


I helgen slog Finland Estland med klara siffror och förlorade med bara tre mål mot Litauen med en ung trupp där utlandsspelarna saknades.


– Jag måste nog säga att helgens matcher satte en del myror i huvudet på mig. Det var mycket positivt hur vi spelade. Vi saknade många nyckelspelare och spelade starkt trots det, säger Källman.


Han ser framtiden för landslaget som ljus och resultaten i helgens landskamper stöder den synen.


– Våra killar som är födda på 90-talet är ljusår före Estlands motsvarande och det bådar gott för framtiden. De unga killarna visar en fantastisk inställning och jobbar stenhårt hela tiden, berömmer Källman.


– Vi har många nya, hungriga killar som verkligen vill spela.