LEHTIKUVA / AFP PHOTO / AL-WATAN DOHA / KARIM JAAFAR

Pitkämäki tvingas vila – oklart hur länge

En skada i sidan stoppar spjutkastaren Tero Pitkämäki tills vidare. Han står över åtminstone Paavo Nurmi-spelen i Åbo på söndag.

Hur allvarlig skadan är klarnar tidigast på lördag. Enligt Pitkämäkis manager Tero Heiska kommer Pitkämäki då att hålla en presskonferens på i Åbo.
– Det är säkert att Tero missar tävlingarna i Åbo, så det blir någon typ av tävlingsuppehåll. Om det tar en eller två veckor eller mer klarnar efter att magnetbilderna analyserats, säger Heiska.

Pitkämäki skadade sig i sin andra tävling för säsongen, Diamond League-galan i Doha i maj. Trots skadan lyckades han vinna DL-tävlingen i Shanghai en vecka senare på 87,60 – bäst i världen i år.

Skadan gjorde sig påmind rejält i torsdagens DL-tävling i Oslo. Pitkämäki gjorde ett antal misslyckade kast, men mätte ändå upp 84,74 i tredje omgången och slutade tvåa. Tjecken VitezslavVesely vann.

30-åringen Pitkämäki har varit ett ganska pålitligt kort i stora mästerskap de senaste tio åren. Han blev världsmästare 2007 och vann OS-brons 2007. Dessutom har han ett EM-silver (2006) och ett EM-brons (2010) på meritlistan.

Friidrotts-VM ordnas i Moskva den 10–18 augusti. (FNB)