Ruuskanen gör comeback i Pihtipudas

Spjutkastaren Antti Ruuskanens säsong är definitivt inte över. OS-medaljören börjar ha återhämtat sig efter sin skada och gör comeback i Spjutkarnevalen i Pihtipudas i slutet av juni.

Axelskadade Ruuskanens säsong är inte i fara och han är tillbaka i tävling om två och en halv vecka då Spjutkarnevalen avgörs i Pihtipudas.


– Jag gjorde en bra kastträning i söndags och kände ingen smärta i axeln så nu ser allt bättre ut. Jag har fått behandling för skadan och den behandlingen fortsätter, säger Ruuskanen.


– Jag är tillbaka i Pihtipudas och mitt mål är att segra i tävlingen där för första gången, slår han fast.


Ilta-Sanomat skrev förra veckan att Ruuskanens hela säsong är i fara på grund av axelskadan.


– Till all tur vet läkarna och idrottarna lite bättre hur saker och ting ser ut än vad tidningarna gör då det handlar om idrottarens hälsa. Jag fick riktigt positiv feedback av läkaren som sade att min arm är i bra skick. Min säsong är definitivt inte över trots att det tycks gå sådana rykten, säger Ruuskanen.


Men trots att han fått positiva besked om sin axel medger Ruuskanen att situationen inte är helt enkel för honom. Han har bara en tävling bakom sig den här säsongen trots att tävlingssäsongen och kampen om VM-platserna pågår för fullt.


– Min kastarm har alltid varit mitt starkaste vapen och jag har aldrig tidigare haft problem med den. Nu började axeln krångla för första gången i våras och jag har haft en del smärta i den. Det är klart att det varit tungt och det har bromsat upp mig. Men då jag haft paus från tävlandet och vilat armen kommer jag att vara i fullt slag då jag är tillbaka på banan, säger Ruuskanen.