Chelsea tog hem Europa League

Chelsea lyckades efter en otroligt underhållande andra halvlek slå Benfica md 2-1 i finalen i Europa League. För segermålet svarade serbiska backen Branislav Ivanovic. Ivanovic nick på stopptid var mästerlig.

I anfallet därpå var Oscar Cardozo oerhört nära att kvittera men han fick inte stegen att stämma och situationen rann ut i sanden. Kort därpå blåste domaren av.

Fernando Torres gav Chelsea ledningen en bit in i andra halvlek, Cardozo kvitterade på straff och sen avlöste chanserna varandra. Frank Lampard hade en rökare i ribban medan Benfica brände oerhört många fina lägen under matchen.

Benfica var det mera aktiva laget och skapade flera chanser än Chelsea men The Blues visade vad rutin betyder i de här sammanhangen.