Tero Pitkämäki. Foto: EPA (arkiv).

Vesely hyfsad - resten mediokra

Tjeckiens Vitezslav Vesely var den enda mannen som höll sin nivå i spjuttävlingen i Diamond League-premiären. Tero Pitkämäki var tvåa medan Antti Ruuskanen floppade totalt.

85,09 blev Veselys segerresultat i en tävling som stördes av en knepig motvind. Spjut är en av grenarna i årets Diamond race och med tanke på det kan Tero Pitkämäki vara relativt nöjd med sin andra plats. Resultatet 82,18 lämnar ändå utrymme för klar förbättring.
Antti Ruuskanens tävling präglades av problem. Efter 75 meter i första omgången stod finländaren över den andra omgången och noterade efter en rad svaga kast ett blekt resultat på 76,31.

De övriga stornamnen; Andreas Thorkildsen, Matthias De Zordo och OS-vinnaren Keshorn Walcott följde samma mediokra resultatnivå som Pitkämäki.
OS-, VM- och EM-guldmedaljören Thorkildsen blev trea i tävlingen med 81,51 som han noterade i sista omgången.
De Zordo förlorade med två centimeter åt norrmannen medan Walcott inte lyckades spräcka 80-metersgränsen.
Diamond League fortsätter i Shanghai om en vecka – då ansluter Ari Mannio till tävlingssällskapet.

Små skador

Pitkämäki lämnade stadion med ont i sidan, Ruuskanen i sin tur skadade tån i stödfoten redan i första kastet.

– Jag fick en liten bristning i sidan. Det kändes inte förrän i det sista kastet. Det är svårt att säga hur allvarligt det är, men ganska ont gjorde det, sade Pitkämäki åt FNB.

Ruuskanens tävling förstördes genast i det första kastet.

– Tån knakade till och tån blev svart. Det är ett typiskt spjutkastarproblem, samma sak varje sommar. Tån sväller upp och sedan blir den bra och problemet är ur världen den sommaren, sade Ruuskanen åt FNB.