Marcus Kink var Tyskland hjälte. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva.

Kink gav Tyskland första segern

Tysken Marcus Kink tog saken i egna händer – och avgjorde mötet med Österrike. Skrällaget Schweiz fortsatte sitt segertåg.

Med tre minuter kvar av andra perioden gjorde Kink 1–0-målet efter att han fräckt trängt sig mellan två österrikare och hittat en lucka på målvakten Bernhard Starkbaum.
Tillsammans med målvakten Rob Zepps nolla och ytterligare ett tyskt mål i tredje perioden tog Tyskland till slut en seger i ishockey-VM, som inleddes med tre raka förluster.

Schweiz fortsatte sina pigga tag då de krossade Slovenien med hela 7–1 i Stockholm. Schweiz har inte förlorat en endaste match i VM. Alpnationens bästa poängplockare var Denis Hollenstein (2+2) Simon Bodenmann (1+2) och Luca Cunti (1+2).