West steget efter mot Dicken

Både Dickenspelarna och Westtränaren Mikael Källman var något förvånade över hur snabbt den första semifinalen var avgjord. Inför den andra matchen är båda lagen övertygade om att det blir en jämnare kamp i Grankulla.

Dicken-West 30-22 (20-12)
Dicken leder med 1-0 i matcher.


Det som skulle bli en dramatisk, spännande, het och jämn kamp mellan två lag som känner varandra innan och utan blev till slut raka motsatsen.


Dicken avgjorde matchen innan den ens på allvar kommit i gång och West vek överraskande enkelt ner sig.

– Vi gjorde det lite väl enkelt för dem i dag. Vår kvalitet är inte riktigt lika bra som deras men så här stor är skillnaden inte mellan laget, säger Westtränaren Mikael Källman efter matchen.

Han hade all orsak att se bekymrad ut. Hans lag bjöd egentligen aldrig upp till ordentlig kamp utan Dicken kunde rätt enkelt kontra och rycka i början.

– Det var nog över förvånansvärt snabbt. Det kändes nog kanske som om de gjorde det lite enkelt för oss. Normalt ger de ju aldrig upp men i dag såg det inte ut att finnas lika mycket försök so vanligt, säger Dickenmålvakten Patrik Roslander som gjorde en kanonmatch mellan stolparna.

Också Benny Broman var något överraskad över att West inte bjöd på tuffare motstånd och flera smällar i försvaret. Gång på gång kom han åt att skjuta ostört mellan Westspelarna från åtta-nio meter.

– Jag vet inte riktigt vad de gjorde. Jag var förberedd på ett helt annat försvar. Jag är rätt säker på att deras försvar inte ser ut så här i Grankulla, säger Broman.

Om Wests start var blytung lyckades allt för hemmalaget i matchinledningen. Försvaret var tätt och styrde Wests avslut till sådana lägen att Roslander räddade och snabba yttrarna Joacim Broman och Anton Rémy kontrade in bollen.

– När vi försvarar så bra och kontrar så ser det ut som det gjorde i början. Det var helt enligt vår plan, säger Broman om 8–2-ledningen efter tio minuter.

Men han varnar för att underskatta motståndarna trots att det blev en betryggande seger i den första matchen.

– West är bättre än de visade i dag. Det blir en helt annorlunda match i Grankulla. De är ett starkt hemmalag och det blir en kul utmaning för oss.

Också Källman är säker på att hans lag kommer att se annorlunda ut då den andra matchen kör i gång på torsdag.

– Vi ska ju inte vara så här mycket sämre än Dicken. I dag var vi inte färdiga för den här matchen. Jag vet inte om vi tänkte för mycket eller för lite, säger Källman.

– Det var väldigt många av våra spelare som inte kom upp till sin egen nivå i dag. De knuffar ansvaret vidare, har inte rätt attityd och surfar i sidled i anfallet, säger Källman.

– Det är hårda ord men så var det i dag. Vi måste bli bättre.

För Wests del gäller det att hålla samma nivå som i gårdagens match och få både försvar och anfall att fungera som i första halvleken.

– Den här nivån är bra. Vi hade en period i andra halvlek då vi tappade lite av vårt spel men vi hittade sedan tillbaka. Man kan aldrig släppa in motståndaren tillbaka, säger Roslander.