Adam Scott vann årets Mastersturnering. Foto: Harry How/ LEHTIKUVA / Getty Images/AFP.

Scott fick den gröna rocken

Adam Scott blev alla tiders första australienska spelare som tog segern i US Masters.

Australiensarnas insats i turneringen visade att Scott inte är ensam kandidat att ärva manteln som nationens främsta golfare. Jason Day (3:a) och Marc Leishman (delad 4:a) fullbordade önationens utsökta insats.
Men tre birdies under de sex sista hålen gjorde att 32-åriga Scott blev den stora hjälten. Han fick dock kämpa hårt om segern med den erfarna argentinaren Angel Cabrera som slutligen fick ge vika under det andra playoff-hålet efter att duon avslutat tävlingen med nio slag under par.
För Scott blev det en känslornas berg- och dalbana då han vid sista hålet sänkte en fem meters birdieputt bara för att sedan få vittna en liknande prestation av Cabrera.

– För en bråkdels sekund lät jag mig luras att jag hade segern i fickan vid 18:e hålet, säger Scott som vid första playoff-hålet hade hjärtat i halsgropen då Cabrera nästan lyckades chippa bollen i hålet.

Men när australiensaren vid det andra playoff-hålet sänkte sin birdieputt fick Australien vad de väntat på sedan 1934.

– Jag är så stolt över mig själv och alla som hjälpt mig. Vi australiensare är ett ädelt idrottsland och det här var den enda segern vi inte lyckats ta i golf. Det är otroligt att det var mitt öde att bli den första australienska segraren, säger Scott.


Källa: masters.com.