SSV fick nöja sig med silver

För andra våren i följd var SSV-spelarna tvungna att följa med SPV:s guldfest från närhåll då Seinäjokilaget spelade hem mästerskapet på hemmaplan.

SPV-SSV 7-3 (4–1, 0–1, 3–1)

SPV mästare med 3-0 i matcher.

 

Det var en besviken Mika Ahonen som ställde sig framför Nelonens tv-kamera och försökte förklara vad som gick snett för hans lag då man åkte på tre förluster i följd i finalserien.


– Det har varit en mycket tung vår för oss, säger han med en djup suck innan han fortsätter.


– Idrotten är sådan här. Ibland får man på käften och då måste man bara bita ihop, samla sig och satsa ännu hårdare nästa gång.


I den tredje finalen i Seinäjoki var matchen så gott som över innan den ens på allvar kommit i gång. Hemmalaget smällde in fyra bollar bakom Henri Toivoniemi innan gästerna vaknade.


– Det var en fruktansvärd start på matchen för oss. Och samtidigt måste man berömma motståndarna för hur de spelade i inledningen. Efter det spelade vi bättre men det räckte inte, säger Ahonen.


Medan besvikelsen var stor bland Helsingforsspelarna var stämningen den motsatta i det färska mästarlägret.


– Det känns som om det slår gnistor i kroppen. Så bra känns det, säger SPV-målvakten Jarno Ihme till Nelonen.


Han hörde till de bärande krafterna i finalerna. Ihme stod för mängder av parader och överglänste klart son kollega Toivoniemi i SSV-målet.


Han gav laget chansen att vinna kväll efter kväll och såg till att SSV-spelarna inte fick ett enda billigt mål i finalserien.


SPV-tränaren Tommy Koponen sken som en sol då han berättade hur det kändes att få ha guldmedaljen hängande kring halsen.


Han avslöjade hemligheten bakom segern och den starka starten i den tredje matchen.


– Vi höll ett gemensamt möte med hela laget i går kväll och då bestämde vi alla tillsammans hurdan taktiken i dagens match ska vara. Det här är ett gäng helt otroliga spelare, säger han.


SPV förlorade inte en enda match i vårens slutspel på vägen till guldet.


– Det berättar allt om det här laget, slår SPV-tränaren fast.


För SSV betydde gårdagens silver att laget tagit medalj tio år i följd. Sju gånger har det blivit guld medan laget de övriga tre vårarna fått nöja sig med silverödet.