Granlund tillbaka i NHL och Minnesota Wild

Mikael Granlund återvänder till NHL och Minnesota Wild efter att ha tillbringat de senaste veckorna i farmklubben Houston Aeros.

Minnesota Wild har kallat Mikael Granlund tillbaka till NHL efter att den före detta HIFK-spelaren tillbringat de senaste fyra veckorna i AHL och Wilds farmklubb Houston Aeros.


Granlund stod för 1+5 poäng på 19 matcher i NHL innan Wilds ledning ansåg att han behövde få större ansvar och skickade 21-åringen till AHL för att utvecklas. På nio matcher i Aeros, sedan 12 mars, noterades Granlund för 2+7.


Granlund reserverades som nummer nio i NHL-draften 2010 och förväntningarna på honom i Minnesota var stora inför säsongen. Då säsongen körde i gång nådde Granlund inte riktigt upp till den väntade nivån.

Han flyttades först bort från centerpositionen till ytter och sedan åkte han också ner i kedjehierarkin innan klubbledningen tog beslutet att skicka honom till AHL för att få mera speltid i stället för att ha kvar5 honom i NHL där hans roll var rätt liten.

I och med att Dany Heatley är skadad valde klubbledningen nu att hämta tillbaka Granlund som lär spela center då han gör comeback i NHL.